Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

                                                           ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ PART 1

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα (όπως καθημερινά μας υπενθυμίζει η διαφήμιση του JUMBO…. Παρεμπιπτόντως είναι πολύ ελεεινή) και όλοι κινούνται στους ρυθμούς των εορτών. Φυσικά πρώτος απ όλους θα μπει στο χορό ο … βλαχοέλληνας. Τόσο καιρό κρατιόταν όμως τα Χριστούγεννα του ανήκουν δικαιωματικά. Ότι πολύχρωμα φωτάκια είχε στο πατάρι τα βάζει στο μπαλκόνι. Εννοείται πως δεν έχει ίχνος γούστου (δεν είναι τυχαίο πως το μπαλκόνι του έχει ένα εκνευριστικό πράσινο-κίτρινο- μπλε- κόκκινο- λευκό χρώμα που σε εμποδίζει το βράδυ να κοιμηθείς). Γι αυτόν το σημαντικότερο είναι να ‘’στολίσει ‘’ πρώτος και στόχος του είναι να φαίνεται το μπαλκόνι του από το διάστημα (σαν το Σινικό Τείχος).

Βέβαια το καραγκιοζιλίκι δεν τελειώνει εκεί (δυστυχώς). Όχι, πρέπει να υπερβάλλει και την Πρωτοχρονιά. Έτσι με την αλλαγή του χρόνου θα βγει στο ‘’στολισμένο’’ του μπαλκόνι και θα ρίξει 2-3 μπαλοθιές με την κυνηγητική του καραμπίνα για το καλό.(Μιλάω εκ πείρας …μένει από πάνω μου ο τύπος.) Βέβαια θα μου πεις εδώ οι παπάδες στη Χίο παίζουν ρουκετοπόλεμο η μια ενορία με την άλλη ο από πάνω σε πείραξε??

Τέλος, όπως είπαμε χαρούμενες μέρες τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι βγαίνουν έξω στην πόλη και χαζεύουν τις βιτρίνες (γιατί να ψωνίσουν, χλωμό το κόβω) αλλά παρόλα αυτά ο δήθεν καθωσπρεπισμός απαιτεί να καθαριστεί η πόλη από τις ‘’βρωμιές’’ για να μπορέσουν οι κυράτσες να κάνουν με άνεση τις βόλτες τους χωρίς να προσβάλλεται η αισθητική τους. Έτσι οι δημοτικοί αστυνόμοι διώχνουν βίαια τους έγχρωμους μικροπωλητές και τους επαίτες από τους δρόμους. Το να τους κρύβεται δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.

                                          ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου