Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

.

                                                   
                         Εις μνήμην

 Το βράδυ της 6/12/2008 η Ελληνική Αστυνομία εκτέλεσε εν ψυχρώ και εντελώς αναίτια τον 15 χρόνο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο ειδικός φρουρός - Ράμπο - Επαμεινώνδας Κορκονέας με 2 σφαίρες έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου έφηβου. Η σφαίρα καρφώθηκε στη καρδιά όχι μόνο του Αλέξη αλλά και σε μια ολόκληρη γενιά. Η αντίδραση του κόσμου ήταν συγκινητική. Αυτό που ζήσαμε το Δεκέμβρη ήταν εξέγερση, ήταν επανάσταση. Ορισμένοι (κατά κύριο λόγο δημοσιογράφοι) υποστήριξαν οτι τα επεισόδια αμαύρωσαν την εξέγερση.....μεγάλο λάθος. Ακόμα μεγαλύτερο ήταν η προσπάθεια να κουκουλώσουν τη δολοφονία με διάφορες μεθόδους. Αρχικά ο τηλεδικηγόρος Αλέξης Κούγιας κατάφερε να μας εξοργίσει ακόμα περισσότερο σπιλώνοντας τη μνήμη του νεκρού και υποστηρίζοντας οτι το όπλο εκπυρσοκρότησε!!! Επιπλέον το βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξε μια αυτόπτης μάρτυρας παίχτηκε αλλοιωμένο στις ειδήσεις (προστέθηκαν ήχοι οδομαχιών) για να δουλέψει το άλλοθι του Κορκονεα (ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση αναρχικών στα Εξάρχεια!!!). Τελικά η δίκη ολοκληρώθηκε (αφού μεταφέρθηκε στην Άμφισσα) 

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας της πρόθεσης από ενδεχόμενο σε άμεσο δόλο και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 15 μήνες, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη την ποινή της κάθειρξης για 10 χρόνια. 

Στην απόφαση μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας δικαστής κι ένας ένορκος. Ένοχο έκρινε το δικαστήριο κατά πλειοψηφία το δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη. Στην απόφαση μειοψήφησε ένας ένορκος που έκρινε ότι θα έπρεπε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Ούτε στο Σαραλιώτη αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά με πλειοψηφία των ενόρκων 4-3.

                  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!!

Υ.Γ Για ολους αυτους που ειναι νεκροι ποτε δεν τους γνωρισαμε μα          υπαρχουν στην καρδια μας , 
       Για ολους αυτους που ειναι νεκροι αιωνια ζωντανοι κι ας μην            ειναι κοντα μας .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου